Inspiratie - Nieuws & Blog
 
 
.
.
 

Nieuwsbrief Augustus 2018


EDITORIAAL

Liefste lezeres,
Liefste lezer,

De zomer startte aan zijn officieel laatste maand, en hopelijk kijk jij - net als ik - al helemaal uit naar het najaar! 
Zelf heb ik m’n zomer doorgebracht in het gips, helaas. Een ongelukkige valpartij zorgde ervoor dat ik niet naar het strand kon, gaan winkelen of uitgaan, etc. Veel van waar ik naar uitkeek deze zomer, moest ik laten voor wat het was.
Mijn bewegingsvrijheid werd serieus beperkt, wat helemaal niet bij me past, zoals de meesten onder jullie wel kunnen denken. Volledig uit m’n comfortzone dus, en zo ben ik bij de stilte gekomen. 

In stilte

Door die periode van stilte is mijn creativiteit gaan stromen als nooit tevoren, en zit ik vol plannen voor het komende jaar! Zo ga ik onder andere m’n zoon bezoeken met Kerst in Costa Rica, een land dat ik anders veel te ver zou gevonden hebben. En voor de School voor Relaties heb ik ook een paar nieuwe ideeën, meer daarover in de volgende nieuwsbrieven!

Zo zie je maar: “If you do what you always did, you get what you always got.
Soms gebeurt er iets, exact wat je nodig hebt om te groeien in je leven. 
Ik ben dus, vreemd genoeg, dankbaar voor het gips.

Zie jij het zitten om je leven een nieuwe wending te geven en nieuwe plannen te maken?

De introductie-workshop als startschot

We starten het nieuwe “schooljaar” met de introductie-workshop op donderdagavond 30 augustus om 19u in Melle.
Samen met Pieter Ruigewaard (van de mannentrainingen) zal ik je vragen beantwoorden tijdens onze workshop. Je kan ons ook achteraf nog even persoonlijk spreken, net als enkelen van de mannen en vrouwen die de trainingen al hebben doorlopen. Zij vertellen je ongetwijfeld graag hoe ze zelf hun ontwikkeling ervaren.

Kom jij ook? Heel graag tot dan!

Patricia

Iedereen van harte welkom op de gratis workshop! Schrijf je hier in!

 
 
SPIEGELSESSIES

Ann Degowie is al enkele jaren geleden gestart met de trainingen bij de School voor Relaties, na het bijwonen van een introductie-workshop.

Intussen is ze een van de spiegelbegeleidsters, wat inhoudt dat ze op regelmatige basis spiegelsessies begeleidt om mee de spiegels te vinden van het groepje vrouwen dat ze tijdens die avond begeleidt.  


Ik stelde haar enkele vragen. 

Waarom spiegel je, wat haal je uit het spiegelen? 
Bij mensen die niet spiegelen, kan een ergernis al snel leiden tot een situatie vol drama. Iets wat niet leuk is, veel energie vraagt en relaties grondig kan verstoren. 
Spiegelen houdt mij uit de drama, en maakt het mogelijk dat ik op een andere manier naar de issues kijk. Zo leg ik de schuld niet gewoon bij een ander (want dat brengt ons geen stap verder), maar kan ik bij mezelf onderzoeken wat de reden van mijn ergernis is, en hoe ik dat bij mezelf kan oplossen. Resultaat: veel minder conflicten! 

Kan je uitleggen wat spiegelen betekent voor jou? 
In eerste instantie is spiegelen, kijken naar wat me precies ergert aan een bepaalde situatie. En dan ga ik mezelf de vragen stellen die horen bij het spiegelproces: 'doe ik de actie die me zo ergert ook bij anderen?' en 'doe ik dat ook bij mezelf?' En als het antwoord 'ja' is, dan wil ik daar iets aan veranderen, zodat mij dat in de toekomst niet meer kan ergeren. 

Heel vaak krijgen we dezelfde spiegels een paar keer voorgeschoteld, tót we er voldoende verantwoordelijkheid voor genomen hebben. Zo groeien we immers. Het is een kwestie van alert te blijven, en vooral om voor jezelf te blijven zorgen, want zelfzorg gaat heel vaak gepaard met die verantwoordelijkheid nemen voor je spiegels. 

Waarom is het belangrijk dat we naar de spiegelsessies komen? 
Het moeilijkste is meestal om je precieze ergernis te benoemen en daarna die eigen ergernis te spiegelen. Er zit immers vaak nog een beschermlaag op onze patronen, en vooral als je nog niet zo lang spiegelt, is het moeilijker om de spiegel te vinden.  
Als je in groep spiegelt, steek je altijd iets op van de spiegels van anderen. Heel vaak gaan er bij jezelf ook lichtjes beginnen flikkeren: 'Aja, dat herken ik, dat kom ik ook tegen.' 
Maar spiegelsessies in groep zijn ook belangrijk voor de verbondenheid, de warmte en steun die je voelt van de andere vrouwen. 

Ook voor mannen organiseert de School voor Relaties trouwens spiegelsessies! Bekijk hieronder de spiegelagenda. 

Noteer snel de spiegelsessies tot eind 2018 in je agenda!

 
 
GEZOCHT:
Communicatiemedewerker


De School voor Relaties streeft ernaar te zorgen dat iedereen een liefdevolle relatie kan creëren. Om dit waar te maken, plannen we dan ook een sterke uitbreiding van ons aanbod én het team.

Vandaag zijn we op zoek naar een betrokken, strategische, flexibele en veelzijdige communicatie-medewerker. We zoeken iemand met een groot hart voor de School voor Relaties die als zelfstandige met ons een langdurige relatie wil aangaan.


Interesse? Lees hier de vacature! *** Ook delen mag!
CHECK NU HET AANBOD VAN 2019

In 2019 zullen maar liefst 3 nieuwe trainers opstarten, met een hoop skills achter de kiezen! We kunnen dus meer trainingen aanbieden, zodat je sneller kan starten. 

Bekijk snel de trainingskalender van 2019 en wacht niet te lang met je inschrijving. 

Onze trainingen zijn ontwikkeld na jarenlange praktijkervaring om het best mogelijke resultaat neer te zetten, zowel voor mannen als voor vrouwen. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!


Check hier snel de data voor het trainingsaanbod van 2019!
SPIEGEL VAN DE MAAND

Die schoonfamilie. Jaar na jaar, feest na feest komen ze binnen. En trek ik me terug, terugger, teruggest. Steeds meer.

Dus, toen het zoveelste feest eraan zat te komen, werd het tijd de koe bij de hoorns te vatten. In een spiegelsessie, want sommige spiegels voelen te groot, te griezelig om in je eentje te verkennen.

In de feiten: alles wat die familie doet, is fantastisch. Een familie van superlatieven. De meest bijzondere feesten, de meest originele reizen, de meest ongewone kinderen… 

Zelfs de meest onvoorstelbare tolerantie, want iedereen hoort erbij, hoe irritant en excentriek sommigen zich ook gedragen.

Daar kan je toch niks tegen hebben?
Ik wel.

Het was even een zoektocht om te vinden wat me nu het meest stoort. Tot een zusje opperde of ze zich ‘superieur’ opstelden.
Die kwam binnen.

Het schaamrood steeg op, ‘my little shitty me’ probeerde nog heel snel een minder schaamtelijk verhaal bijeen te sprokkelen. Dit kon ik toch écht niet delen…

Want ja, ben ik superieur naar anderen? Yep, diep diep diep verscholen vanbinnen. Telkens als ik me onzeker voel tegenover anderen, is er een stemmetje dat me troost. Zijn die anderen slimmer? Dan ben ik mooier. Zijn die anderen rijker? Dan ben ik authentieker. Zijn die anderen creatiever? Dan sta ik tenminste met mijn voeten op de grond.

Ze heeft nu een naam: ‘my miss superiority’.

De onzekerheid is er soms nog, en ja, dan hoor ik haar onmiddellijk wakker schieten. Alleen, ze heeft nu een signaalfunctie. Als ik haar stemmetje hoor, onderzoek ik wat me onzeker maakt, en omarm ik in stilte dat gevoel, zonder het nog te ‘compenseren’, weg te duwen. Zodat ik nu kan genieten van de schoonheid, de wijsheid en de creativiteit van de anderen om me heen. Zonder competitie.

- Chris -


geschreven op 22-08-2018

 
 
.
.
 
 
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix