Inspiratie - Nieuws & Blog
 
 
.
.
 

School voor Relaties





DE STANDAARD - Patricia van Lingen en anderen over bindingsangst


U gaat vaker vreemd dan uw gemiddelde medemens? U krijgt angstzweet als u denkt aan een trouwring? U streeft naar die ene onbereikbare ware? Of u stort zich op uw carrière omdat de liefde wel kan wachten? Bindingsangst, luidt het verdict.

Het is de vaakst ingetikte zoekterm op de site van de School voor Relaties: bindingsangst. In de zeventien jaar dat Patricia van Lingen er als relatiecoach werkt, heeft ze het aantal jonge vrouwen dat zegt niet meer te weten hoe ze een relatie moeten aangaan, exponentieel zien toenemen. ‘Ze willen zich wel binden,’ vertelt Van Lingen, ‘maar het lukt hen niet. Zolang ze in de losse datingfase zitten, zijn ze in de wolken over de ideale man die voor hen zit. Eens een vaste verbinding dichterbij komt, krijgen ze koudwatervrees. Is zijn neus niet te lang? Is zijn baan wel goed genoeg? Heeft hij wel de juiste vrienden?’ Van Lingen wijdt in haar boek Relateren kun je leren een volledig hoofdstuk aan bindingsangst en zijn tweelingzus verlatingsangst. Ongelukkig genoeg komen beide fobieën vaak samen voor: mensen met bindingsangst kiezen vaak voor een partner met verlatingsangst en omgekeerd. Waardoor uiteindelijk geen van beiden zich nog veilig voelt in de relatie. Geen reden tot paniek: volgens Van Lingen kan je die fobie doorbreken. Zelfvertrouwen zou daarin cruciaal zijn, ook een bezoek aan haar school schijnt te kunnen helpen.

Patricia van Lingen en anderen over bindingsangst: ziekelijke epidemie of logisch gevolg van de tijdgeest?

geschreven op 29-01-2012





 
 
.
.
 
 
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix