Inspiratie - Nieuws & Blog
 
 
.
.
 

Nieuwsbrief Juli 2018


EDITORIAAL

Liefste lezeres,
Liefste lezer,

Met deze exotische temperaturen heb je er misschien nog meer nood aan dan tijdens andere zomers: vakantie en rust.

Misschien trek je naar het buitenland, of maak je leuke uitstappen in je eigen regio, of misschien blijf je gewoon werken.
Hoe jouw eigen situatie ook is, het is belangrijk dat je voldoende tijd voor jezelf inplant. 

Van 5de naar 2de versnelling? 
Ik snap het volledig als jij een van die mensen bent die tijdens de rest van het jaar veel stress heeft in en naast hun job, en dat je hoge verwachtingen hebt van die twee of drie weken die je vrij neemt om een mooie reis met je familie of vrienden te maken. 
Herken je deze situatie?
Stel, je werkt hard, je staat onder stress, je rent van hot naar her, en daar is 'ie dan ein-de-lijk: die vakantie. Je gaat ineens van 5de versnelling naar 2de, want "je bent nu in verlof". Het contact met de kinderen verloopt minder vlot dan gehoopt, of je gaat plots met je partner kibbelen.. Geloof me, het komt voor bij heel veel onder ons. 

Vakantiemodus
Wat gebeurt er immers? Je stond onder spanning, en plots valt die spanning weg. Jij en je dierbaren komen tijdens de verlofperiode daardoor in een andere modus. Niet meer de snel-snel, maar de "wat zullen we eens doen vandaag?" Omdat je niet gewend bent aan deze vakantiemodus, vraagt het van iedereen een aanpassing.   

Twee tips om volop te genieten van elkaar
- In de eerste plaats is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, net zoals de andere mensen die pas in vakantiesfeer komen even tijd voor zichzelf zouden moeten nemen. Je plant af en toe iets aparts in (een museumbezoek, een wandeling, het lezen van een boek, ...) zodat je zelf tot rust komt. En daar kan je best al bij het begin van de verlofperiode mee starten. 
- Ten tweede moet je weten dat het heel normaal is dat relaties even uit evenwicht gaan bij die verandering van modus, niets om over te panikeren dus, en gewoon zorgen voor tijd-voor-jezelf af en toe. Zo vinden jullie elkaar terug en kunnen jullie je batterijen opladen. 

Batterijen opladen = de natuur opzoeken
Dat ga ik trouwens zelf ook doen, mijn batterijen opladen en bijtanken voor wat er komen gaat. Het wordt een drukke en spannende periode voor de School voor Relaties: we hebben allereerst het spiegelboek dat eraan komt begin volgend jaar, waar ik ontzettend trots op ben!
Daarnaast leiden we een aantal dames op tot trainer bij de School voor Relaties, en ik wil natuurlijk naar jou toe garanderen dat ze, binnen hun eigen stijl, volledig de missie van de School voor Relaties uitdragen.

Zelf laad ik mijn batterijen het beste op door op een bewuste manier in de natuur aanwezig te zijn. In mijn eigen tuin, maar ook in het bos, tijdens het fietsen, wandelen.. Of door te genieten van een uitje met vrienden en familie, en door te mediteren. Er ligt ook een stapeltje leesboeken klaar, ik ben immers grote fan van de romans van Khaled Hosseini. 

Geniet van jouw me-time!
Patricia

Deze zomer zijn er nieuwe spiegelsessies. Reserveer hier nu je plaatsje!

 
LILITH EXTRA

Heb jij ook zo genoten van je 'In Vrouwelijkheid'-weekend?

Zou je het nog eens lichtjes willen overdoen, alleen al om de structuren en het lichaamswerk nog eens opnieuw te kunnen ervaren?

Wil je verder groeien en bloeien door de oefeningen nog eens te kunnen doorvoelen, en misschien zelfs dieper te kunnen gaan?
 

Waarom zou je zo'n oefennamiddag van Lilith Extra overwegen?

 "Voor mij zijn de oefennamiddagen van Lilith Extra een grote meerwaarde, omdat ik een aantal zaken met mijn lijf wou herbeleven. Door die oefeningen opnieuw te doen, soms met een lichtjes andere focus, merk ik dat er weer nieuwe zaken geheeld kunnen worden - wat ik fantastisch vind! Ik heb me al ingeschreven voor de volgende oefennamiddag trouwens.. 🙂" 

- Annick Peleman -


27 september is de eerstvolgende Lilith Extra "In Vrouwelijkheid I"!
CHECK NU HET AANBOD VAN 2019

Omdat 2019 binnen een half jaartje voor de deur staat, nodig ik je uit om al een kijkje te nemen op de trainingskalender van 2019. 
De inschrijvingen lopen vaak snel binnen, dus als je een bepaalde training wil volgen, aarzel niet om je in te schrijven. 

Onze trainingen zijn ontwikkeld na jarenlange praktijkervaring om het best mogelijke resultaat neer te zetten, zowel voor mannen als voor vrouwen. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!


Check hier snel de data voor het trainingsaanbod van 2019!
SPIEGEL VAN DE MAAND

De trein, altijd een beetje spiegelen :-)

Ik zit na een intensieve studievoormiddag op de trein naar huis. 
Een gsm gaat (in mijn beleving) luid af en zijn eigenaar begint voor iedereen duidelijk hoorbaar met een (in mijn beleving) hele luide stem te praten.

5 seconden in intern drama: "Wat denkt hij wel niet, in een trein, zoveel lawaai maken!"
Ik herken het drama, glimlach en spiegel. 
Die man is luid. Dat ergert me. Gespiegeld. Ben ik luid naar anderen? Misschien wel soms. 
Ben ik luid naar mezelf? 
Bingo!

Ja, de stilte in mezelf, die had ik de laatste tijd te weinig 'gehoord'. Ik versnelde, waardoor mijn luide, drukke stem die stille, innerlijke rust overstemde. 
Ik onderzoek hoe dit komt. Enkele moeilijke, en ook fijne, vreugdevolle gebeurtenissen waren in een razend tempo langskomen de laatste weken. Ik holde mezelf voorbij, waardoor de verbinding met mijn allerbeste, liefste vriendin niet op nummer 1 stond. 

In stilte dank ik de man met de GSM. 
Ik kijk uit het raam en neem de rust van het landschap in me op. Langzaam en vol mildheid kom ik bij mezelf en begint een interne, liefdevolle dialoog: een gesprek waarin ik luister en toestemming geef aan alles wat zich aandient. Ik adem diep in en uit en streel mijn armen zachtjes. Daar is ze, de liefde van mijn leven, en ik vertel haar hoe graag ik haar zie. ❤ 

Ik kom aan in mijn station en wandel naar de deur. De man die aan het bellen was, heeft zijn gesprek in tussentijd al lang beëindigd. Maar dat was me al volledig ontgaan. 😊


- Tineke Vanhaecke -


geschreven op 10-07-2018

 
 
.
.
 
 
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix