Inspiratie - Nieuws & Blog
 
 
.
.
 

Nieuwsbrief mei 2018


EDITORIAAL

Liefste lezeres,
Liefste lezer,

Met veel trots kan ik jou laten weten dat er een nieuw boek van me op komst is, namelijk een boek over spiegelen!
In het boek start ik met mijn levensverhaal op de middelbare school, bij de eerste keer dat ik verliefd werd. Het is een tocht door mijn eigen spiegels geworden, aangevuld met die van anderen. 
Het interessante is dat, van zodra ik heb leren spiegelen, ik mijn leven een nieuwe wending heb kunnen geven. 
 Spiegelen is niet moeilijk maar het vergt wel discipline en aandacht om het onder de knie te krijgen. Een beetje zoals met autorijden, daarna is het bijna op automatische piloot.
De essentie van spiegelen is dat alles wat je waarneemt in de buitenwereld iets zegt over jezelf. Want in feite heb je alles in je, maar kan je groeien door de verantwoordelijkheid te nemen voor iets wat je tekort of teveel in je hebt. En dat is wat een persoon of onderwerp in de buitenwereld je laat zien.

Spiegel je regelmatig? Dan kan je je leven in eigen handen nemen en het helemaal anders doen, zoals je zelf wilt en zonder drama. Je hoeft niet te wachten tot je mijn leeftijd hebt.. ;)

PS: Ik laat je zo snel mogelijk weten wanneer het boek klaar zal zijn!

 
Spiegelsessies

Intussen spiegel ik zelf al zo lang, dat het een automatisme werd. Een onmisbaar deel van m'n leven. Ik ben er na een tijd zo goed in geworden, dat ik vaak de spiegel al zie nog voor ik de zin heb uitgesproken. Ook voor jou is dat mogelijk. 

Spiegelen zorgt ervoor dat je niet in drama gaat. Je blijft uit de dramadriehoek, en zolang je uit de dramadriehoek blijft, kan je beter naar jezelf kijken en jezelf ont-wikkelen. 
Dat is precies de reden waarom de School voor Relaties zoveel spiegelsessies organiseert.

Staan de volgende spiegelavonden al aangeduid in jouw agenda? 
Belangrijk is dat je je ook niet vergeet in te schrijven! Zo kunnen we zorgen dat er voldoende spiegelbegeleiders voor jullie klaar staan.. 

Neem je agenda erbij en reserveer nu je spiegelavonden.


 
SEKSUALITEIT IN ONZE SAMENLEVING

Seksualiteit is taboe in onze samenleving, maar essentieel in onze relatie. 


Velen onder ons hebben als klein meisje van 4 tot 8 jaar niet ervaren dat je er helemaal mocht zijn. 
Daarom wil ik vrouwen de kans geven door dit stuk in zichzelf te helen tijdens In Seksualiteit. 
Het is immers belangrijk dat je je goed voelt in je lichaam, dat je jezelf helemaal kan laten zien, dat je je kan overgeven en kan genieten. En precies dát werpt de vruchten af in je relatie. 
 

VRAAG: Gaat deze training over seks? 

Tijdens deze training wordt gewerkt rond het afbreken van deze taboes, maar zonder rond seks te werken. Er gebeuren ook geen grensverleggende handelingen, laat dat duidelijk zijn. 
In Seksualiteit gaat over de seksuele erkenning die je als kind van je ouders had moeten krijgen. Het gaat over de verbinding tussen hart en bekken. 
Het is met andere woorden een heel zachte training door een nieuwe basis te leggen binnen jezelf.
 

VRAAG: Is deze training speciaal ontwikkeld voor vrouwen die als kind iets hebben meegemaakt?  

Helemaal niet. Ik wil met deze training álle vrouwen de kans geven om zichzelf de seksuele erkenning te geven en de verbinding tussen hart en bekken te herstellen.
Een heel mooie surplus: als je jonge kinderen hebt, leer je hier hoe je je kind seksueel kan erkennen, wat hen de aarding geeft om stevig door het leven te gaan. 
 

VRAAG: Wie geeft deze training? 

Maya werkt al sinds het begin met ons samen voor In Seksualiteit. Ze is een van de toptrainsters in België en Nederland rond alles wat met seksualiteit te maken heeft en we zijn dankbaar dat ze met ons haar kennis en ervaring wil delen. 
 

Een van de vele fantastische reacties die we gekregen hebben na het volgen van In Seksualiteit:


Tijdens In Seksualiteit ondervond ik lijflijk dat mijn bekken ook letterlijk een bekken is dat kan dragen, dat steun en energie geeft. Ik ben alweer zo dankbaar voor de (voor mij) grote wikkel die er af is! 
I owe my body, kan ik eindelijk echt zeggen!

- Katrien Lyppens -

Schrijf je hier in voor In Seksualiteit - de laatste plaatsen voor 2018!
 
BERICHT VAN ALGEMEEN NUT

"En wij?" vroegen de mannen.
Omdat ik zo vaak die vraag kreeg, heb ik sinds twee jaar ook een trainingsaanbod voor mannen, met Pieter als mannelijke trainer. Deze training is anders, want helemaal mannelijk. Toch wel iets bijzonders! 

Ik merk heel sterk de tendens op, dat de moderne man ook aan zichzelf wil werken. Mannen komen ook steeds vaker langs in mijn praktijk. Want een man heeft eigenlijk net zoveel vragen als vrouwen. Hoe kan het ook anders, het is een heel verwarrende tijd en ook mannen kunnen een duwtje in de juiste richting gebruiken. De trainingen van Pieter zorgen ook voor een stevige basis in het professionele leven van mannen.  
Wil je die bepaalde promotie? Wil je je passie volgen? Ben je teamleader en wil je zorgen voor een betere, interne communicatie? 

De trainingen van de School voor Relaties zorgen ervoor dat je het vertrouwen en de tools krijgt om jouw leven in eigen handen te nemen.
Neem nu je leven in eigen handen en schrijf je in voor de mannentraining!SPIEGEL VAN DE MAAND


Ik heb deze week iemand uitgescholden in het verkeer. Hij reed op het derde rijvak, en ik op het tweede. Doordat hij te snel naar rechts kwam gereden, dwong hij me opzij te gaan. En toen heb ik hem uitgescholden. 
Maar direct wist ik: aja, die dwingendheid herken ik. En dan moet ik altijd lachen, want ik vind mezelf als moeder nog steeds dwingend. 
Ik kan het bijvoorbeeld nog steeds niet laten om opmerkingen tegen mijn zoon Dylan over zijn kapsel te maken.
Maar ook naar mezelf toe kan ik dwingend zijn, want ik dwing mezelf elke dag weer om gezond te eten en te letten op wat ik eet. En eigenlijk.. waarom móet ik dat, op m'n (bijna) zestigste..

- Patricia van Lingen -


geschreven op 15-05-2018

 
 
.
.
 
 
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix